tiistai 25. marraskuuta 2014

Kirjaesitelmä - Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi

Kirjan nimi:  Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi, kuten otsikko kertoi
Kirjailija: Eoin Colfer
Kirjallisuustyyppi: Fantasia, jännitys ja huumori

13-vuotias rikollinen nero Artemis Fowl II on keksinyt mahdollisesti vielä joskus maailman mullistavan, tulevaisuuden tekniikkaa olevan laitteen, The C Cuben käyttäen keijujen huippusalaista teknologiaa. Hän tapaa liikemies John Spiron, joka pelkää voittojensa laskevan, jos kuutio päästetään myytäväksi ravintolassa, jossa Artemis sanoo pitävänsä C Cuben poissa markkinoilta sievoista rahasummaa vastaan. Kiero Spiro kuitenkin kieltäytyy ehdotuksesta, ja seuraukset eivät ole hyvät. C Cuben lisäksi Spiro vie Artemikselta myös hänen henkivartijansa, Domovoi Butlerin hengen. Artemis anelee keijujen apua saamaan Butlerin takaisin kuntoon sekä palauttamaan Spiron hallussa olevan kuution takaisin. Keijut eivät ole mieltyneitä pyynnöstä. Yksi keiju kuitenkin lupaa auttavansa Butleria, nimittäin Holly Short. Saatte itse lukea, mitä Butlerille käy ;).

Pitkän keskustelun jälkeen Holly, kääpiö Mulch sekä kentauri Foaly suostuvat auttamaan Artemista saamaan C Cuben takaisin, mutta vain yhdellä ehdolla; jos Artemiksen kaikki muistot keijuista pyyhitään hänen muististaan. Artemis suostuu näihin ehtoihin. Joukkio lähtee seuraavana päivänä hakemaan kuutiota takaisin, kehittyneimmällä keijuteknologialla varustettuna. Saako Artemis C Cuben takaisin? Jääkö Artemikselle yhtään muistoja keijuystävistään? Se selviää vain lukemalla.

Suosittelen kirjaa fantasiasta, pimeästä huumorista ja jännityksestä pitäville nuorille.
++Oma arvioni: Kirja on erittäin mukaansatempaava, yhdessä vaiheessa huomasin itse olevani hermostunut jännittävimmissä kohdissa :D Ehdottomasti kannattaa lukea!

1 kommentti:

  1. Todella hyvin kirjoitettu juonta, mutta se ei paljastanut kuitenkaan koko tarinaa. Äänesi kuului puhuessasi hyvin. Itse ainakin kiinnostuin kirjasta paljon, luen sen varmaankin joskus! Hyvä Sanni :)

    VastaaPoista